Zadzwoń +48 609 256 127
Darmowa dostawa od 150 zł

Babeczki z dyniowym karmelem

Jesienna wersja jednych z moich ulubionych słodyczy – babeczek Reese’s. Dynia po raz kolejny udowadnia, że jest uniwersalnym warzywem. Nada się do dań wytrawnych i słodkich. Dziś mam dla Was przepyszne babeczki z dyniowym karmelem. Banalnie prosty przepis i tylko kilka składników potrzebnych do jego wykonania. Musicie ich spróbować!

Mogą Ci się przydać:

Babeczki z dyniowym karmelem

Jesienna wersja jednych z moich ulubionych słodyczy – babeczek Reese’s. Dynia po raz kolejny udowadnia, że jest uniwersalnym warzywem. Nada się do dań wytrawnych i słodkich. Dziś mam dla Was przepyszne babeczki z dyniowym karmelem. Banalnie prosty przepis i tylko kilka składników potrzebnych do jego wykonania. Musicie ich spróbować!
Czas przygotowania30 mins
Czas gotowania10 mins
Czas całkowity40 mins
Servings: 8

Składniki

  • 1/3 szklanki Puree z dyni (z tego przepisu)
  • 1/3 szklanki Śmietanki kokosowej
  • 200 g Ciemnej czekolady
  • 3 łyżki Cukru kokosowego (lub więcej jeśli chcecie bardziej słodkie)
  • 1 łyżeczka Olejku kokosowego

Instrukcje

  • W rondelku na średnim ogniu wymieszaj śmietankę kokosową z cukrem kokosowym. Doprowadź do wrzenia, mieszaj co jakiś czas, aż się lekko skarmelizuje ok. 5-7 minut.
  • Dodaj puree z dyni, dokładnie wymieszaj i zestaw z ognia do ostygnięcia
  • W drugim rondelku zagotuj trochę wody i postaw na niego miskę metalową lub z hartowanego szkła. Wrzuć pokruszoną czekoladę wraz z olejem kokosowym i co jakiś czas mieszając pozwól im się rozpuścić.
  • Do papierków od muffinów włóż po łyżeczce rozpuszczonej czekolady, rozprowadź trochę po bokach. Wstaw do zamrażarki na 10 minut, aż zgęstnieje.
  • Nałóż po łyżeczce przestudzonego karmelu, następnie przykryj to wszystko kolejną warstwą czekolady.
  • Lekko postukaj foremkami żeby czekolada się ułożyła. Wstaw do lodówki lub zamrażarki, by stężała.
  • Przechowuj w lodówce, żeby czekolada się nie rozpuściła. Środek pozostanie miękki.

Podziel się z innymi...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej

Przez korzystanie ze strony Oslov. wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą Polityką Ciasteczek. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas ciasteczek, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania Strony Oslov.

Zamknij