Zadzwoń +48 609 256 127
Darmowa dostawa od 150 zł

Gulasz z dziczyzny z dynią

Sezon na dynię w pełni. Na dworze robi się coraz chłodniej i coraz chętniej sięgamy po treściwsze, rozgrzewające dania. Dziś mam dla Was gulasz z dynią z dodatkiem dziczyzny, choć w tym wypadku wołowina również się sprawdzi.

Mogą Ci się przydać:

Gulasz z dziczyzny z dynią

Sezon na dynię w pełni. Na dworze robi się coraz chłodniej i coraz chętniej sięgamy po treściwsze, rozgrzewające dania. Dziś mam dla Was gulasz z dynią z dodatkiem dziczyzny, choć w tym wypadku wołowina również się sprawdzi.
Czas przygotowania10 mins
Czas gotowania5 hrs
Czas całkowity5 hrs 10 mins
Rodzaj: Danie główne

Składniki

  • 1 kg Dyni
  • 1 gałązka Rozmarynu
  • 1 łyżeczka Koncentratu Czosnkowego Hotz
  • 750 g Mięsa z dzika (lub wołowiny)
  • 1 l Wody lub domowego bulionu wołowego
  • 1 Cebula
  • Sól i pieprz (do smaku)
  • Masło klarowane Ghee (do smażenia)

Instrukcje

  • Dynię obierz, wydrąż pestki i pokrój w kostkę ok. 1cm x 1cm.
  • Mięso z dzika pokrój w kostkę, cebulę obierz i pokrój w półksiężyce.
  • Na patelni rozgrzej masło klarowane i podsmaż mięso z cebulą aż zbrązowieje i nabierze koloru.
  • Dodaj resztę składników i gotuj przez 2-2,5h na wolnym ogniu.
  • Jeśli używasz wolnowaru – przełóż mięso z cebulą do jego naczynia, dodaj resztę składników i gotuj przez 3h na high lub 5 godzin na low, aż mięso będzie miękkie.

Podziel się z innymi...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej

Przez korzystanie ze strony Oslov. wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą Polityką Ciasteczek. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas ciasteczek, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania Strony Oslov.

Zamknij