Zadzwoń +48 609 256 127
Darmowa dostawa od 150 zł

Paleo Hashbrowny z selera

W krajach anglosaskich Hashbrowny, to nieodzowny element śniadań. Tradycyjnie robi się je z ziemniaków. Ja dziś zaproponuje niskowęglowodanową wersję tego dania zrobioną z selera. Smakują wyśmienicie, z zewnątrz chrupiące, a w środku mięciutkie. Idealnie pasują do jajecznicy czy jajek sadzonych.

Paleo Hashbrowny z selera

W krajach anglosaskich Hashbrowny, to nieodzowny element śniadań. Tradycyjnie robi się je z ziemniaków. Ja dziś zaproponuje niskowęglowodanową wersję tego dania zrobioną z selera. Smakują wyśmienicie, z zewnątrz chrupiące, a w środku mięciutkie. Idealnie pasują do jajecznicy czy jajek sadzonych.
Czas przygotowania10 mins
Czas gotowania25 mins
Czas całkowity35 mins
Servings: 4

Składniki

  • 1 Korzeń selera
  • 1 Mała cebula
  • 1 Ząbek czosnku
  • Szczypiorek
  • 20 g Masła Grass-fed lub innego tłuszczu
  • 1 pinch Sól i pieprz

Instrukcje

  • Zaczynamy od obrania selera, cebuli i czosnku.
  • Tarkujemy seler i cebulę na dużych oczkach, a czosnek na drobnych. By nasze hashbrowny były bardziej chrupiące odciskamy nadmiar wody z selera. Siekamy szczypiorek.
  • W dużej misce mieszamy wszystko, dodajemy sól i pieprz.
  • Wykładamy naszą masę na formę do muffinek (można również usmażyć je na patelni jako jeden duży placek – pomocny może być talerz do przewracania, bądź mniejsze). Na górę każdego kładziemy płatek masła grass-fed.
  • Pieczemy w 200°C przez 25-30 minut. Na ostatnie kilka minut możemy zmniejszyć temperaturę i włączyć termoobieg by się zarumieniły.
  • Hashbrowny możemy podawać z jajkiem sadzonym. Idealnie komponują się z kremowym, płynnym żółtkiem.

Podziel się z innymi...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej

Przez korzystanie ze strony Oslov. wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą Polityką Ciasteczek. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas ciasteczek, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania Strony Oslov.

Zamknij