Zadzwoń +48 609 256 127
Darmowa dostawa od 150 zł

Pieczone bataty z miodem i chili

Jeśli nie wiecie co zjeść przed treningiem, to nie musicie już dalej szukać. Zainspirowany przedtreningowym daniem od Barbell Kitchen postanowiłem przygotować swoją wersję optymalnej przedtreningowej przekąski w postaci pieczonego batata z miodem i chili. Bogata w cukry proste i złożone pobudzi Was do działania, utrzyma wysoki poziom energii i pomoże wznieść się na wyżyny podczas ciężkich ćwiczeń.

Mogą Ci się przydać:

Pieczone bataty z miodem i chili

Jeśli nie wiecie co zjeść przed treningiem, to nie musicie już dalej szukać. Zainspirowany przedtreningowym daniem od Barbell Kitchen postanowiłem przygotować swoją wersję optymalnej przedtreningowej przekąski w postaci pieczonego batata z miodem i chili. Bogata w cukry proste i złożone pobudzi Was do działania, utrzyma wysoki poziom energii i pomoże wznieść się na wyżyny podczas ciężkich ćwiczeń.
Czas przygotowania5 mins
Czas gotowania30 mins
Czas całkowity35 mins

Składniki

  • 1 Batat Duży
  • 1 łyżka Miodu
  • Sok z limonki
  • 1/4 łyżeczki Papryki Chipotle Suszonej
  • 1/4 łyżeczki Papryki Wędzonej
  • Oliwa z oliwek (do posmarowania batatów)
  • Szczypta Soli

Instrukcje

  • Rozgrzej piekarnik do 200°C.
  • Batata przekrój na pół, posmaruj oliwą i oprósz solą, papryką wędzoną i chipotle.
  • Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez ok. 20 minut.
  • Wyjmij z piekarnika i posmaruj miodem. Wstaw z powrotem i piecz jeszcze przez ok. 10 min, aż miód się skarmelizuje.
  • Wyciśnij na bataty sok z limonki i podawaj natychmiast.

Podziel się z innymi...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej

Przez korzystanie ze strony Oslov. wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą Polityką Ciasteczek. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas ciasteczek, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania Strony Oslov.

Zamknij