Jeśli nie wiecie co zjeść przed treningiem, to nie musicie już dalej szukać. Zainspirowany przedtreningowym daniem od Barbell Kitchen postanowiłem przygotować swoją wersję optymalnej przedtreningowej przekąski w postaci pieczonego batata z miodem i chili. Bogata w cukry proste i złożone pobudzi Was do działania, utrzyma wysoki poziom energii i pomoże wznieść się na wyżyny podczas ciężkich ćwiczeń.
Mogą Ci się przydać:
Pieczone bataty z miodem i chili
Składniki
- 1 Batat Duży
- 1 łyżka Miodu
- Sok z limonki
- 1/4 łyżeczki Papryki Chipotle Suszonej
- 1/4 łyżeczki Papryki Wędzonej
- Oliwa z oliwek (do posmarowania batatów)
- Szczypta Soli
Instrukcje
- Rozgrzej piekarnik do 200°C.
- Batata przekrój na pół, posmaruj oliwą i oprósz solą, papryką wędzoną i chipotle.
- Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez ok. 20 minut.
- Wyjmij z piekarnika i posmaruj miodem. Wstaw z powrotem i piecz jeszcze przez ok. 10 min, aż miód się skarmelizuje.
- Wyciśnij na bataty sok z limonki i podawaj natychmiast.