Zadzwoń +48 609 256 127
Darmowa dostawa od 150 zł

Podwójnie czekoladowe gofry

Dziś mam dla was przepis na podwójnie czekoladowe gofry. Bardzo bogate w smaku, mogą być serwowane z ulubionymi dodatkami. Przypadną do gustu osobom, które nie lubią przesadnie słodkich deserów.

Podwójnie czekoladowe gofry

Dziś mam dla was przepis na podwójnie czekoladowe gofry. Bardzo bogate w smaku, mogą być serwowane z ulubionymi dodatkami. Przypadną do gustu osobom, które nie lubią przesadnie słodkich deserów.
Czas przygotowania10 mins
Czas gotowania15 mins
Czas całkowity25 mins
Servings: 2

Składniki

  • 3 Duże Jajka
  • 2 łyżki Mąki kokosowej
  • 1 łyżka Tapioki
  • 1 łyżeczka Kakao
  • 1 łyżka Erytrytolu lub innego słodzika (więcej jeżeli chcesz bardziej słodkie)
  • 40 g Ciemnej czekolady
  • 1 łyżka Ekstraktu waniliowego
  • 1/2 łyżeczki Sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki Octu Jabłkowego
  • 40 g Masła Migdałowego
  • Tłuszcz do smażenia

Instrukcje

  • Wszystkie składniki oprócz czekolady i masła migdałowego mieszamy w misce na gładką masę.
  • Czekoladę kroimy na drobne kawałeczki lub tarkujemy. Dodajemy do masy.
  • Nakładamy masę do natłuszczonej gofrownicy. Smażymy przez ok. 3 minuty na średniej mocy (w zależności od gofrownicy). Z tej ilości składników wyszło mi 5 gofrów. Jeżeli nie masz gofrownicy możesz usmażyć je jak pancakesy.
  • Serwujemy gorące z ulubionymi dodatkami. U mnie ze względu na liczenie makroskładników tylko z masłem migdałowym. Bedą również świetne z owocami, bakaliami czy bitą śmietaną kokosową.

Podziel się z innymi...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej

Przez korzystanie ze strony Oslov. wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą Polityką Ciasteczek. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas ciasteczek, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania Strony Oslov.

Zamknij