gulasz z dziczyzny paleo keto gulasz wołowy z dynią jesienny rozgrzewający
Print

Gulasz z dziczyzny z dynią

Sezon na dynię w pełni. Na dworze robi się coraz chłodniej i coraz chętniej sięgamy po treściwsze, rozgrzewające dania. Dziś mam dla Was gulasz z dynią z dodatkiem dziczyzny, choć w tym wypadku wołowina również się sprawdzi.
Course Danie główne
Prep Time 10 minutes
Cook Time 5 hours
Total Time 5 hours 10 minutes

Ingredients

  • 1 kg Dyni
  • 1 gałązka Rozmarynu
  • 1 łyżeczka Koncentratu Czosnkowego Hotz
  • 750 g Mięsa z dzika (lub wołowiny)
  • 1 l Wody lub domowego bulionu wołowego
  • 1 Cebula
  • Sól i pieprz (do smaku)
  • Masło klarowane Ghee (do smażenia)

Instructions

  • Dynię obierz, wydrąż pestki i pokrój w kostkę ok. 1cm x 1cm.
  • Mięso z dzika pokrój w kostkę, cebulę obierz i pokrój w półksiężyce.
  • Na patelni rozgrzej masło klarowane i podsmaż mięso z cebulą aż zbrązowieje i nabierze koloru.
  • Dodaj resztę składników i gotuj przez 2-2,5h na wolnym ogniu.
  • Jeśli używasz wolnowaru - przełóż mięso z cebulą do jego naczynia, dodaj resztę składników i gotuj przez 3h na high lub 5 godzin na low, aż mięso będzie miękkie.