Zadzwoń +48 609 256 127
Darmowa dostawa od 150 zł

Zapiekanka śniadaniowa

Zazwyczaj śniadania jadam w wersji białkowo-tłuszczowej, jednak gdy mam trochę więcej czasu w weekend i zaplanowany trening to lubię zaszaleć i powcinać węgle na śniadanie. Pozostając w jesiennym klimacie mam dla was przepis na zapiekankę z jabłka i batata na słodko. Świetna na ciepło i na zimno. Koniecznie spróbujcie z Waszym ulubionym masłem orzechowym.

Mogą Ci się przydać:

Zapiekanka śniadaniowa

Zazwyczaj śniadania jadam w wersji białkowo-tłuszczowej, jednak gdy mam trochę więcej czasu w weekend i zaplanowany trening to lubię zaszaleć i powcinać węgle na śniadanie. Pozostając w jesiennym klimacie mam dla was przepis na zapiekankę z jabłka i batata na słodko. Świetna na ciepło i na zimno. Koniecznie spróbujcie z Waszym ulubionym masłem orzechowym.
Czas przygotowania10 mins
Czas gotowania20 mins
Czas całkowity30 mins

Składniki

  • 1 Batat Średni
  • 1 Jabłko
  • 2 Jajka
  • 1 łyżeczka Cynamonu
  • 1/2 cup Mleka kokosowego
  • Garść Rodzynek
  • Olej kokosowy (do smażenia)
  • Szczypta Soli
  • Masło orzechowe (opcjonalnie)

Instrukcje

  • Obierz batata i jabłko i zetrzyj w robocie kuchennym lub na tarce. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
  • Na patelni rozgrzej trochę oleju kokosowego i podsmaż jabłko z batatem przez ok. 10 minut. Dodaj cynamon, sól i rodzynki, wymieszaj i zdejmij z ognia.
  • W misce rozbełtaj jajka z mlekiem kokosowym. Wylej na patelnie z batatem i jabłkiem i szybko wymieszaj.
  • Jeżeli możesz zapiekać w Twojej patelni to włóż od razu do piekarnika. Jeżeli nie, to przełóż do foremki lub naczynia żaroodpornego nasmarowanego olejem kokosowym i zapiecz w piekarniku przez 10-15 minut, aż jajko się zetnie.
  • Podawaj z pokrojonymi orzechami lub ulubionym masłem orzechowym.

Podziel się z innymi...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej

Przez korzystanie ze strony Oslov. wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą Polityką Ciasteczek. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas ciasteczek, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania Strony Oslov.

Zamknij