Zadzwoń +48 609 256 127
Darmowa dostawa od 150 zł

Ziemniaki po Bombajsku

Ziemniaki po Bombajsku to indyjska wariacja street foodu. Jak to bywa w indyjskiej kuchni to niezwykle aromatyczne danie, które przygotujemy w kilka chwil.

Ziemniaki po Bombajsku

Ziemniaki po Bombajsku to indyjska wariacja street foodu. Jak to bywa w indyjskiej kuchni to niezwykle aromatyczne danie, które przygotujemy w kilka chwil.
Czas przygotowania3 mins
Czas gotowania10 mins
Czas całkowity13 mins
Servings: 2

Składniki

  • 300 g Ugotowanych ziemniaków
  • 1 Cebula
  • 1 Ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka Ziaren kuminu
  • 1 łyżeczka Ziaren gorczycy (czarnej lub białej)
  • 1 łyżeczka Garam Masala
  • 1 łyżeczka Kurkumy
  • Sól i pieprz (do smaku)
  • Olej kokosowy lub ghee (do smażenia)

Instrukcje

  • Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy lub ghee. Dodajemy ziarna kuminu i gorczycy i smażymy razem przez chwilę aż zrobią się aromatyczne (uwaga na ziarna gorczycy bo strzelają jak popcorn).
  • Dodajemy cebulę i czosnek. Smażymy przez kolejne 2-3 minuty.
  • Dodajemy ziemniaki, kurkumę i garam masala. Smażymy dalej aż nasze ziemniaki zrobią się złociste i lekko chrupiące. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • Serwujemy jako dodatek do innych dań lub z ulubionym sosem.

Podziel się z innymi...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej

Przez korzystanie ze strony Oslov. wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek zgodnie z tą Polityką Ciasteczek. Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas ciasteczek, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania Strony Oslov.

Zamknij